vrijdag 22 maart 2013

Sobanoedels met aubergine en mango

 
 
Deze frisse, gezonde noedelsalade wordt gemaakt met sobanoedels. De noedels, van het merk Hakubaku, worden van boekweit gemaakt en zijn te koop bij de toko. Er zijn heel veel soorten noedels te koop, deze zijn mijn favoriet.

Het recept komt uit Plenty van Ottolenghi (daar is ie weer) In de zomer heb ik het ook al eens gemaakt en dan is het eigenlijk nog lekkerder; als je in de tuin zit met een bord op schoot.


Ingrediënten, voor 2-3 personen
150 gram sobanoedels
1 aubergine, in blokjes van 2cm
1 rijpe mango, in blokjes
1/2 rode ui, in dunne ringen
1 teentje knoflook, fijngehakt
Geraspte schil en sap van 1 limoen
1 tl sesamolie
1/2 rode peper, zonder zaadjes fijngehakt
75 ml rijstazijn
20 gram suiker
1/2 tl zout
2 dl zonnebloemolie
Verse basilicum
Verse koriander

Bereiding
Maak eerst de dressing. Verwarm in en steelpan de azijn met de suiker en zout 1 minuut tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur en voeg de knoflook, rode peper en sesamolie toe. Laat afkoelen en roer er limoenrasp en -sap door.

Verhit de olie in een grote pan. Bak de aubergineblokjes tot ze goudbruin zijn, leg ze op een stuk keukenpapier en bestrooi royaal met zout.

Kook de noedels in ruim kokend water met zout en roer af en toe. Ze zijn in 4 minuten gaar. Giet af, spoel ze af onder de koude kraan en laat uitlekken.

Vermeng de noedels met de dressing, aubergine, mango, de ui en de kruiden.

1 opmerking:

  1. Als ik de foto zie, krijg ik meteen weer zin in deze lekkere salade. Wat een zalige recepten staan er toch in Plenty!

    BeantwoordenVerwijderen

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...