donderdag 13 februari 2014

Broodje geroosterde pompoen met hummus en rucola


Als wij iets met pompoen eten, dan hebben we vaak nog wel een stuk over. Met z'n tweeën eet je niet even een hele pompoen op.
Geroosterde stukken pompoen zijn heerlijk op bruschetta (met walnoten en geitenkaas), in een salade (met paddenstoelen en rucola) of bijvoorbeeld op een broodje met hummus. Meestal maak ik hummus zelf, maar ik had nu een bakje gekocht bij Le Souk.
Je kunt dit eigenlijk geen recept noemen, maar omdat ik het zo'n lekkere combinatie vond wil ik het toch op de blog zetten.
Ingrediënten
Brood, wat je maar lekker vindt (nu ciabatta, volgende keer Arabisch brood)
Hummus
Restje pompoen, geschild, in stukken
Rucola
Olijfolie, peper en zout

Bereiding
Leg de geschilde stukken pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat.
Schenk er wat olijfolie over en bestrooi met peper en zout. Hussel de stukken pompoen en leg ze los van elkaar op het bakpapier. Als ze te dicht naast elkaar liggen worden ze minder goed geroosterd.
Zeg ongeveer 30-40 minuten in een oven op 190 graden. Schep halverwege om zodat alle kanten mooie bruine randjes krijgen. Bestrooi met wat extra grof zout en laat afkoelen.
De pompoen zal van binnen zacht en zoet worden en aan de buitenkant knapperig en iets zout.


Smeer het brood royaal in met de hummus, verdeel de geroosterde pompoen erover en leg er wat rucola bovenop. Druppel er nog wat extra olijfolie over en smullen maar!

1 opmerking:

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...