zaterdag 8 februari 2014

Perenbollen


Eerder had ik al eens appelbollen op de blog gezet. Vandaag zijn het perenbollen geworden. Ze zien er zo mooi uit, met het steeltje dat er bovenuit komt. Ik kwam ze tegen op de blog http://judithscakes.nl. Een blog met allemaal lekkere taarten; er staan veel recepten op die ik nog een keer wil maken.

Met de vulling kun je uiteraard variëren. Cranberries zijn eigenlijk nog lekkerder dan rozijnen, omdat ze wat zurig zijn. Dat kan best bij het zoete van de peer.
Het bladerdeeg wordt heerlijk krokant, de peer zacht en zoet.
Vandaag bij de koffie, een volgende keer met vanilleijs als dessert.


Ingrediënten, voor 4 stuks
4 peren, niet te rijp (nu Conference)
4 plakjes bladerdeeg
100 gram amandelspijs
20 gram rozijnen (of gedroogde cranberries)
kaneel
100 gram kaneelsuiker (suiker gemengd met een beetje kaneel)

Bereiding
Laat de plakken bladerdeeg ontdooien.
Schil de peren, laat het steeltje eraan zitten en verwijder het klokhuis met een appelboor. Ik heb daarna een grapefruitmesje gebruikt om het klokhuis eruit de halen. Je kunt ook een klein mesje gebruiken, maar met dat grapefruitmesje gaat het wel makkelijker. Snijd een kapje van de onderkant, zodat de peer goed rechtop blijft staan.

Meng het amandelspijs met de rozijnen of cranberries en wat kaneel. Maak het eventueel wat smeuïger met wat ei of water. Vul de peren met dit mengsel. Zet elke peer op een plakje bladerdeeg en vouw het deeg goed om de peer heen.

Maak het bladerdeeg aan de buitenkant licht vochtig met water en bestrooi rondom met de kaneelsuiker. Zet de perenbollen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 25-30 minuten in een oven op 200 graden.

Warm het lekkerst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...