zaterdag 5 april 2014

Quesadilla's met zoete aardappel, spinazie en ricottaQuesadilla's zijn eigenlijk Mexicaanse pannenkoeken. Je kunt ze maken met twee tortilla's op elkaar, of je vouwt een tortilla dubbel, voordat je hem in een droge koekenpan bakt. Dat laatste is wel zo makkelijk, omdat je de tortilla dan beter kunt omdraaien in de pan, zonder dat gesmolten ingrediënten eruit vallen.
Laatst heb ik voor het eerst zelf tortilla's gemaakt, met tarwebloem. Dat zijn dus bloemtortilla's, je hebt ook mais- en graantortilla's.
Deze waren heel geschikt voor het maken van deze quesadilla's. Het is natuurlijk veel makkelijker om kant-en-klare tortilla's te gebruiken. Die kun je altijd in je voorraadkast of in de vriezer bewaren.

Een quesadilla is makkelijk als lunch en heel geschikt als borrelhap. Snijd er dan kleinere punten van en zet er een schaaltje bij met een bijpassende dip (guacamole, pikante tomatensalsa of crème fraîche). Je kunt met alles variëren, salami, chorizo, gehakt, bonen, verschillende soorten kaas, lente ui, tomaat.... Maar net wat je in huis hebt.

Deze keer heb ik zoete aardappel, spinazie en ricotta gebruikt. Heerlijk smeuïg, maar wij misten wel een bite. Met geitenkaas lijkt het me lekkerder, maar ja, ik vind geitenkaas overal lekker in en eet het zo vaak.

Het recept komt uit  het boek 'Taco's, quesadilla's & burritos', van Laura Washburn.
Een leuk boekje met Mexicaanse gerechten die niet lastig te maken zijn.


Ingrediënten
4 tortilla's (nu zelfgemaakt, zie link)
250 gram zoete aardappel (1 klein, of 1/2 grote)
100 gram spinazie
50 gram ricotta
peper en zout
verse koriander
citroenpartjes

Bereiding
Schil de zoete aardappel, snijd in grote stukken en kook of stoom ze gaar. Ik heb dat deze keer in een stoommandje gedaan.
Laat de aardappel uitlekken en afkoelen. Prak de aardappel met een vork tot je een grove puree hebt en breng op smaak met 1/4 theel zout en wat peper.

Blancheer de spinazie, giet af in een vergiet en laat afkoelen. Druk het vocht er goed uit.

Verdeel de zoete aardappelpuree over 2 tortilla's, verdeel de spinazie erover. Smeer de ricotta op de 2 andere tortilla's en bestrooi met extra peper en zout.
Leg de ricottatortilla's op de spinazietortilla's.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Gebruik geen olie. Leg de tortillapannenkoek (=quesadilla's) in de pan en bak aan beide kanten tot de vulling warm is.

Bak de tweede quesadilla op dezelfde manier.
Snijd de quesadilla's is parten, bestrooi met verse koriander en serveer met partjes citroen.

 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...