zondag 7 december 2014

Chinese komkommersalade


Bij een Chinese maaltijd worden veel groenten geserveerd. Geblancheerde en geroerbakte bladgroente zoals paksoi, spinazie, snijbiet en choysum. Maar ook een frisse komkommersalade hoort erbij.
Deze Chinese komkommersalade uit het boek 'De echte Chinese keuken thuis' van Fuchsia Dunlop heb ik al een paar keer gemaakt. Heerlijk met veel knoflook.


Opvallend is de manier waarop de komkommer voor het snijden geplet wordt met een deegroller. Sla een paar keer hard met de deegroller op de komkommer zodat hij gekneust, maar niet helemaal geplet wordt. De smaken van de dressing zullen daarna goed intrekken.


Ingrediënten
1 komkommer
1/2 theel zout (ik heb 1/4 gedaan)
1 eetl fijngehakte knoflook
1/2 theel fijne kristalsuiker
2 theel lichte sojasaus
1/2 theel chinkiangazijn
2 eetl chiliolie (als je chiliolie erg heet is, gebruik dan wat minder)
een of twee snufjes gemalen geroosterde sichuanpeper (desgewenst)

Bereiding
Leg de komkommer op een snijplank en sla er een paar keer hard op met de vlakke kant van een Chinees hakmes of met een deegroller. Snijd de komkommer vervolgens in de lengte in vieren. Houd je mes schuin en snijd de komkommer diagonaal in stukjes van 1/2-1 cm. Doe de stukjes met het zout in een kom, meng het geheel goed en laat circa 10 minuten staan.

Meng alle andere ingrediënten in een kommetje.

Laat de komkommer uitlekken en giet de dressing erover. Schep goed om en serveer direct.

1 opmerking:

  1. Mijn favorite salade, welke ik heel erg vaak in China heb gegeten. Meestal word er Sesamolie voor gebruikt maar Chiliolie lijkt me ook lekker!

    www.globalspicedblog.tumblr.com

    BeantwoordenVerwijderen

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...