zondag 2 augustus 2015

Courgetti met pesto en tomaatjes


Ah, weer een gadget erbij! Ik heb de spiraalsnijder van Gefu al maanden in de kast liggen en had er al eerder wat mee geëxperimenteerd. Met de snijder kun je dunne sliertjes maken van groente. Voor courgette en wortel is het ideaal, ben ik achter. Voor komkommer geldt dat niet: doordat de binnenkant nat en zacht is wordt dat een soort natte rasp.
Nu we weer courgettes uit eigen tuin hebben, heb ik de snijder weer uit de gadget-la gehaald. Deze zogenoemde courgetti is namelijk erg lekker! Je hebt toch het idee dat je pasta eet en dat bijt lekker. In werkelijkheid eet je alleen groente en kun je gerust een bord vol opscheppen.
Courgetti kun je ook prima rauw eten. Ik verwarm het liever heel kort in de koekenpan, zodat het een warme maaltijd wordt in plaats van een salade. Zorg er wel voor dat je het niet te lang verwarmt, want dan wordt de courgette zacht en vochtig. Het is lekker als het een beetje een bite houdt.

Serveer de courgetti met pesto en tomaatjes als licht hoofdgerecht, met bijvoorbeeld een stuk gebakken zalm. Ook leuk als bijgerecht.

Het is niet een apparaatje dat ik veel zal gebruiken, maar ik moet eerlijk zeggen dat het wel mooi werkt en het presenteert ook leuk. Volgende keer is de wortelsalade aan de beurt.
Ingrediënten, 2 personen
2 courgettes
12 cherrytomaatjes (of meer)
2 eetl olijfolie

Pesto
bosje basilicum (ong. 35 gram)
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
100 gram olijfolie
25 gram pijnboompitten, geroosterd
40 gram Parmezaanse kaas
versgemalen zwarte peper en zout

Bereiding
Maak eerst de pesto. Doe de basilicum, knoflook en olijfolie in een keukenmachine (of vijzel) en maal de basilicum grof.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn. Laat afkoelen.
Snijd de Parmezaanse kaas in brokjes.
Doe de pijnboompitten en kaas bij de basilicumolie en meng een paar keer kort tot je een pesto hebt die niet te fijn is. Ik hou er wel van als je nog stukjes noot en kaas proeft.
Breng op smaak met peper en zout.

Het leukste werk:
Snijd de courgettes in de spiraalsnijder tot je 'spaghetti' hebt. Dat is snel gedaan.

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan. Bak de hele tomaatjes kort tot het velletje begint te verkleuren. Voeg de courgette toe en roerbak minder dan een minuut, zodat de courgette alleen warm wordt, iets gaar, maar niet teveel vocht loslaat.

Meng naar smaak pesto door de courgette. Verdeel over twee borden en leg de tomaatjes erop. Strooi er eventueel nog wat zout en extra parmezaan over.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...