vrijdag 14 augustus 2015
Witte chocolademousse met zomerfruit
Dit heerlijke en feestelijke dessert maak ik al jaren elke zomer. Het is makkelijk om te maken en je kunt het prima de dag voordat je bezoek komt voorbereiden. De mousse is zacht en luchtig en het zoete past heel goed bij rood zomerfruit.
Het is elke keer weer een succes, dus bij de volgende familie-bbq maak ik het weer!
Ingrediënten, voor 8 personen
225 gram witte chocolade
4 blaadjes gelatine (8 gram in totaal)
600 ml slagroom
zomerfruit: frambozen, blauwe bessen, aardbeien, bramen
Bereiding
Snijd de chocolade grof of in blokjes. Laat au bain marie smelten. Dit doe je door de chocolade in een metalen of glazen kom bovenop een pan met licht kokend water te smelten. De kom moet de pan goed afsluiten: de stoom mag niet om de kom heen komen.
Meng de witte chocolade af en toe met een spatel tot het mooi glad en homogeen is.
Laat de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water weken.
Verwarm 100ml slagroom in een steelpan, haal de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op. Meng goed. Meng dit gelatinemengsel door de gesmolten chocolade en blijf roeren tot het mengsel lauwwarm is.
Klop ondertussen 500ml slagroom stijf met een mixer of KitchenAid.
Spatel de witte chocolade er snel doorheen tot het goed gemengd is. Zorg er wel voor dat het luchtig blijft.
Schep de mousse in een puddingvorm met een inhoud van 1 liter.
Laat minimaal 3 uren opstijven in de koelkast.
Stort de mousse op een groot bord en leg het rode fruit erop en eromheen.
Bestrooi eventueel met poedersuiker en garneer met kleine muntblaadjes.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Prachtig!!! En vast ook heeeeeeel erg lekker met al dat fruit.
BeantwoordenVerwijderenWij zijn toch ook een klein beetje familie ???
Fijn Weekend!