dinsdag 7 mei 2013

Panzanella

 

Panzanella, oftewel een Italiaanse broodsalade. Toscaans eigenlijk.
Het is een echt zomers gerecht, maar ook nu met de zon erbij niet te versmaden.
Wanneer je oud brood gebruikt, zullen de smaken van de azijn en het tomatensap goed in het brood trekken. Lekker met gegrilde vis erbij.
Ik heb deze keer de paprika gegrild en in repen gesneden, maar rauw kan ook. Evt. kun je nog wat kappertjes toevoegen, wel lekker als je er vis bij eet.

Ingrediënten, voor 2 personen als je er alleen nog een visje bij eet250 gram oud brood (ciabatta of eigen pain de campagne)
Een gele paprika, in repen
Een rode paprika, in repen
1/2 komkommer, zonder zaadjes, in blokjes
3 tomaten, in stukken
1/2 rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden
Handvol basilicum, grof gesneden
100 ml olijfolie
5 eetl rode wijn azijn
Peper en zout
Evt. nog wat kappertjes

Bereiding
Als je de paprika ook wilt grillen, begin daar dan mee. Leg ze ongeveer 15 minuten in een hete oven, of laat op de bbq rondom verkleuren tot er blaasjes in het velletje onstaan. Zwart laten blakeren kan ook, maar is niet persé nodig vind ik. Leg de hete paprika's in een plastic zak, knoop dicht en laat ongeveer 10 minuten afkoelen, zodat het velletjes losstoomt. Je kunt het velletje en de zaadjes er nu makkelijk af trekken. Snijd de paprika in repen.

Snijd het brood in grove stukken en meng met de azijn en een beetje water tot het brood wat zachter wordt. Meng de overige ingrediënten erdoor. Er mag flink wat azijn en olie door om het op smaak te brengen. Laat ongeveer een half uur in de koelkast staan, zodat de smaken goed in kunnen trekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...