donderdag 16 mei 2013

Risotto met cantharellen en spinazie

 
Ik wilde iets gaan maken met de gedroogde cantharellen die ik meegenomen heb uit Frankrijk. Gedroogde paddenstoelen gebruik ik meestal in risotto of pasta, zo ook deze keer. Bij thuiskomst bleek de spinazie in de kas en de tuin enorm gegroeid (net als de rest van de tuin, alles is groen!), dus ik heb risotto gemaakt met cantharellen en spinazie.
Er is niets leuker dan na het werk de tuin in te gaan om verse groente en kruiden te halen en daar vervolgens mee te koken. Verser kan niet.
Ingrediënten
2 sjalotjes, fijngesneden
200 gram risottorijst
1 teentje knoflook, fijngesneden
500ml groentebouillon
10 gram gedroogde cantharellen (of andere paddenstoelen)
een vergiet vol spinazie
Parmezaanse kaas, grof geraspt en in krullen
1 eetl roomboter
peper en zout
olijfolie
 
 
Bereiding
Laat de gedroogde cantharellen in heet water minimaal 30 minuten weken.
Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de fijngesneden sjalotjes 1 minuut, voeg de rijst toe en roer 1-2 minuten tot de rijst glanst van de olie.Voeg de bouillon in twee keer toe en laat op laag vuur bijna gaar koken in ongeveer 15 minuten.Voeg de cantharellen en de spinazie toe en roer goed tot alle spinazie geslonken is.
Voeg wat geraspte Parmezaanse kaas en nog een klont roomboter toe om het smeuïger te maken. De risotto moet nét gaar zijn en goed smeuïg, niet te droog. Breng daarna op smaak met peper en zout en bestrooi met de krullen Parmezaanse kaas.


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...