zaterdag 4 januari 2014

Auberginerolletjes met geitenkaas


Deze auberginerolletjes zijn heerlijk! Jaren geleden heb ik ze voor het eerst gemaakt toen ik het 'Allerlekkerst' kookboek van AH kocht. De meeste recepten die in dit boek staan heb ik gemaakt en eigenlijk zijn ze allemaal een succes.
Vandaag hadden we dit als voorgerecht, maar ze doen het ook goed als borrelhapje.Ingrediënten, voor ongeveer 12 rolletjes
2 aubergines
6 eetl olijfolie
1 sjalot, fijngehakt
2 takjes munt, fijngesneden
2 takjes peterselie, fijngesneden
250 gram zachte geitenkaas

Bereiding
Snijd de aubergines in de lengte in 6-7 dunne plakken. Bestrijk ze dun met olijfolie aan beide kanten. Dat gaat het makkelijkst met een kwastje. Als je de plakken aubergine in een schaal legt, de olijfolie erover druppelt en de plakken dan husselt, dan zuigt de meeste olijfolie op de bovenste aubergines.

 
Grill de aubergineplakken in ongeveer 3 minuten in een grillpan. Keer ze halverwege. Ze moeten gaar zijn en een mooi grillpatroon hebben.


Meng in een kom de geitenkaas met de sjalot, munt en peterselie. Breng op smaak met peper en zout.


Verdeel het geitenkaasmengsel over de afgekoelde aubergineplakken. Rol ze op en zet ze evt. vast met een cocktailprikker.
Je kunt ze als borrelhapje serveren, of bij een groene salade als voorgerecht. Dan zijn 2 per persoon wel voldoende, want ze vullen behoorlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...