woensdag 17 juni 2015

Groene aspergetaart met geitenkaas


Een hartige taart is altijd een succes als lunch. Lekker met een salade erbij. Deze keer heb ik een rechthoekige bakvorm gebruikt, daar passen de hele asperges precies in. Groene asperges kun je met van alles combineren. Rauwe ham, verschillende soorten kazen, kruiden... Deze keer een taart met geitenkaas. Heerlijk!
Voornemen: we moeten meer groene asperges eten.



Ingrediënten
6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
200 gram crème fraîche
2 eieren (L)
100 gram geitenkaas, in brokjes
gemalen zwarte peper en zeezout
1 bosje groene asperges

Bereiding
Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg tegen elkaar aan in een rechthoek en rol met de deegroller nog iets uit, zodat je een grote lap deeg hebt. Je kunt ook een grote rol vers bladerdeeg kopen (van het merk Tante Fanny), maar niet elke supermarkt verkoopt dit. Helaas die van ons niet.
Leg het bladerdeeg in een met boter ingevette bakvorm. Ik heb een rechthoekige van 21x28cm gebruikt. Leg een stuk bakpapier over het bladerdeeg en vul met een steunvulling (zoals droge bonen). Bak de bodem 8 minuten blind in een oven op 200 graden. Verwijder het bakpapier en de steunvulling. Bak nog eens 5 minuten tot het bladerdeeg goudbruin is. Haal de bakvorm uit de oven.

Doe de crème fraîche en de eieren in een kom en roer goed door met een garde. Meng er peper en zout door.

Snijd de harde uiteinden van de asperges. Blancheer ze 2 minuten in kokend water, laat uitlekken in een vergiet.

Giet de crème fraîche over het bladerdeeg. Verdeel de brokjes geitenkaas erover. Leg vervolgens de groene asperges er bovenop, duw ze iets aan.

Bak de taart 20 minuten in een oven op 200 graden.
Haal uit de oven, laat iets afkoelen en serveer warm met bijvoorbeeld een salade.
Je zou er evt. nog wat Parmezaanse kaas boven kunnen raspen. Of wat plakken parmaham over kunnen leggen.


1 opmerking:

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...