maandag 28 januari 2013

Appelcake

 
 
Het boek 'Appeltaart' van Janneke Phillipi heeft heerlijke appeltaartrecepten.
Deze appelcake was makkelijk om te maken en presenteert net even anders dan in een ronde springvorm. Lekker!
Ingrediënten
200 gram zachte ongezouten roomboter
225 gram suiker
3 eieren
200 gram bloem
50 ml melk
2 handappels
1 theel kaneel
snuf zout

Bereiding
Klop in de KitchenAid of met de mixer de boter met 200 gram suiker wat zout zacht. Klop een voor een de eieren erdoor.

Zeef de bloem boven de mengkom en mix tot een glad beslag. Mix tot slot de melk erdoor.

Schil de appels, snijd ze in schijfjes en schep om met 25 gram suiker en de kaneel. Laat 15 minuten staan.

Schep het beslag in een ingevette cakevorm van 25cm lang en strijk glad. Steek de appelschijfjes in de lengte naast elkaar in het beslag.
Bak in een oven van 160 graden in ongeveer 75 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake 15 minuten in de vorm afkoelen. Haal de cake uit het cakeblik en laat op een taartrooster verder afkoelen. Snijd in dikke plakken.

1 opmerking:

  1. mmmmmm lekker, zet maar vast een grote pot thee, we komen eraan!

    BeantwoordenVerwijderen

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...