zaterdag 15 maart 2014

Gevulde tomaatjes met Hollandse garnalen


Op verjaardagen vind ik de standaard borrelhapjes met blokjes kaas, boterhamworst met augurk, rookvlees met Monchou en kipgrillworst altijd heerlijk. Maar je wilt ook wel eens wat anders.
Dit keer had ik een grote plank met kleine hapjes gemaakt. Zo ook deze gevulde tomaatjes. Ze zijn makkelijk te maken, goed voor te bereiden en lekker fris.

Voor andere borrelhapjes zie onderstaande links:
Gevulde komkommer met ham en augurk
Toastjes met gegrilde paprika en geitenkaas
Paddenstoelenquiche


Ingrediënten
12 kleine tomaatjes (nu TastyTom)
300 gram Hollandse garnalen
1 eetl mayonaise
1 eetl crème fraîche
1 eetl verse bieslook, in ringetjes
1 theel verse dille, fijngesneden
1 theel verse peterselie, fijngesneden
2 eetl citroensap
snuf cayennepeper
zout
extra takjes krulpeterselie voor garnering

Bereiding
Halveer de tomaatjes en haal de zaadjes er voorzichtig uit met een lepeltje. Ik gebruik hier een grapefruitmesje voor, dat is erg handig.
Zet de gehalveerde tomaatjes op de kop op een stuk keukenpapier en laat goed uitlekken.
Je kunt eventueel een klein kapje van de onderkant afsnijden als de tomaatjes niet mooi rechtop blijven staan. (Haal er niet teveel af)

Meng de garnalen met de rest van de ingrediënten en vul de tomaatjes hiermee.
Garneer met een klein takje krulpeterselie (of strooi er fijngehakte peterselie of bieslook over).




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...