maandag 3 maart 2014

Bruschetta met gegrilde paprika, geitenkaas en basilicum


Al eerder heb ik iets op de blog gezet met paprika en geitenkaas. Een heerlijke combinatie, helemaal als je er ook knoflook bij doet.
Gisteren heb ik kleine borrelhapjes gemaakt en van de overgebleven helft vandaag een bruschetta als lunch. Beide even lekker.
De paprika's kun je de dag van te voren al grillen. Je zou ook gegrilde paprika uit een pot kunnen gebruiken, maar die is altijd wat zuurder. Ik vind dat toch minder lekker.
Verse oregano past hier ook goed bij in plaats van basilicum. Dat ga ik weer gebruiken zodra de oregano in de kruidentuin weer groeit.Ingrediënten, voor 2 grote bruschetta's
2 rode paprika's
125 gram verse geitenkaas
1 teentje knoflook, geperst of grof gehakt
paar blaadjes basilicum
evt. een paar blaadjes verse oregano
1 eetl olijfolie
peper en zout uit de molen
2 plakken boerenbrood

Bereiding
Verhit de grill in je oven. Leg de gewassen paprika's op een stuk aluminiumfolie en leg ze op het rooster net onder de grill. Draai de paprika's een paar keer om tot ze rondom zwart geblakerd zijn.
Haal ze uit de oven, verpak ze in de aluminiumfolie (of leg ze in een kom die je met folie bedekt) zodat het velletje los stoomt. Laat de paprika's afkoelen en pel dan het zwarte velletje eraf en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika's in repen.


Meng de geitenkaas met de knoflook, een paar blaadjes basilicum of oregano en breng op smaak met peper, zout en iets olijfolie.
Beleg de bruschetta of toastjes met de geitenkaas, leg er wat gegrilde paprikarepen op, een paar blaadjes basilicum en bestrooi met extra peper en zout. Druppel er daarna nog wat olijfolie over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...