Supersnel en simpel. We vonden deze wraps erg lekker en gaan ze zeker nog een keer eten. Makkelijk voor een doordeweekse dag en vooral in de zomer!
Je kunt de tortilla's zelf maken, bewaren in de vriezer en ontdooien als je ze nodig hebt. Wij hebben voor kant-en-klare hup-flap-klaar versie gekozen.
Dit gerecht zag ik op de blog van Caroline, het komt uit Elle Eten, Nr. 3 2014.
Ingrediënten, voor 2 personen
3 zalmfilets, in dikke plakken gesneden
1 theel gemalen komijn
1 theel paprikapoeder
mespunt chilipoeder
1 avocado, in blokjes gesneden
1 bakje kerstomaatjes, in vieren of gehalveerd
handje verse koriander
sap van 1/2 limoen (of citroen)
peper en zout
1 eetl olijfolie
4 bloemtortilla's
125 ml crème fraîche (of Griekse yoghurt)
(evt nog een teentje knoflook)
Bereiding
Snijd de zalmfilets in dikke plakken of repen. Bestrooi met de komijn, paprikapoeder, chilipoeder en zout en hussel goed.
Bak de zalm in een grote koekenpan in de olijfolie aan een kant bruin en knapperig. Keer een keer om en bak nog 30 seconden. Haal de pan van het vuur.
Meng in een kom de avocado, tomaatjes, koriander en limoensap en breng op smaak met peper en zout. Je kunt ook een fijngesneden teentje knoflook toevoegen.
Verwarm de tortilla's een minuut in de magnetron of doe ze in een hete koekenpan.
Verdeel de zalm en de avocadosalsa over de 4 tortilla's. Schep er wat crème fraîche op en vouw de tortilla's dicht.
Leuk dat je het gemaakt hebt. Komt hier ook zeker vaker op tafel. Mooie foto!
BeantwoordenVerwijderenDankjewel!
VerwijderenMmm, ziet er lekker uit. Binnenkort eens proberen.
BeantwoordenVerwijderen