vrijdag 29 augustus 2014

Kidneybonen met gehakt, paprika en mango


'Wat ga jij vanavond eten?'
Dat vraag ik toch regelmatig aan collega's of aan familie. Mijn zusje ging deze zomerse bonenschotel met mango maken. Er zit veel groente is en de mango is er lekker fris bij.
Je kunt nog courgette toevoegen, maar die had ik niet in huis.
Dit gerecht staat snel op tafel, is gezond en we vonden het erg lekker. Ideaal voor een doordeweekse dag.
Je zou nog wat extra kruiden kunnen gebruiken, zoals komijn en paprikapoeder. Wat extra verse koriander kan ook.

Ingrediënten, voor 2 personen
250 gram rundergehakt
1 eetl olijfolie
1 kleine rode ui, in halve ringen
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 rode paprika, in blokje
3 lente uitjes, in schuine plakjes
1 blik tomaten (vers kan ook)
1/2 rode peper, fijngesneden
1 blik kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
1/2 mango, in stukjes
klein bosje verse koriander, grof gesneden
peper en zout

Bereiding
Bak het gehakt in de olie gaar en iets bruin. Voeg de rode ui, knoflook, paprika en lente ui toe. Bak ongeveer 3 minuten tot de paprika wat zachter wordt.
Voeg de tomaten, de rode peper en de kidneybonen toe. Verwarm tot het vocht van de tomaten iets ingekookt is en de bonen warm zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de bonen op twee borden. Verdeel de blokjes mango erover en bestrooi met veel fijngesneden koriander. Lekker hoor!

1 opmerking:

  1. Wat lees ik nou, GEEN courgette, dat is haast onmogelijk deze tijd van het jaar. Volgend jaar nieuwe ronde nieuwe kansen toch!? Ziet er lekker uit, een zomerse chili.

    BeantwoordenVerwijderen

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...