woensdag 26 november 2014
Pompoensoep met kokosmelk en koriander
Met het kleinste pompoentje uit de moestuin heb ik deze pompoensoep gemaakt. Ideaal als voorgerecht. Van pompoensoep hoef ik namelijk niet een groot bord vol. Eerder kwam ik er al achter dat pompoensoep een garnituur nodig heeft met een bite. Omdat er al kokosmelk door de soep zit, leken gedroogde kokossnippers me wel geschikt. En inderdaad: dat past er goed bij.
Het recept komt van de blog van Ianna: Beginspiration. Ik heb het iets aangepast.
Ingrediënten, voor 4 kleine soepjes
500 gram pompoen (ongeschild, zaadjes eruit, in stukken)
2 eetl arachideolie (of zonnebloemolie)
2 tenen knoflook, fijngehakt
1/2 rode peper, fijngehakt
1/2 theel korianderzaad, fijngemalen
1/2 theel komijnzaad, fijngemalen
1/2 theel kaneel
750 ml water
1 groentenbouillonblokje
150 ml kokosmelk
sap van 1/2 limoen
klein bosje verse koriander, grof gesneden
2 eetl gedroogde kokossnippers
zeezout en zwarte peper
Bereiding
Verwarm de olie in een kleine soeppan en voeg de pompoenstukken, knoflook, rode peper, koriander, komijn en kaneel toe. Bak een paar minuten op hoog vuur tot alles lekker geurt.
Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Kook ongeveer 30 minuten tot de pompoen gaar is. Pureer met een staafmixer (blender gaat nog makkelijker). Voeg de kokosmelk en het limoensap toe. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over 4 kommetjes, verdeel er wat verse koriander en gedroogde kokossnippers op en evt nog een klein scheutje kokosmelk.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Oh dit ziet er super uit. Heb nog een pompoen liggen dusse.....ga dit proberen. Thanks voor dit heerlijke recept.
BeantwoordenVerwijderenFijne avond
Liefs
Geniet ervan!
VerwijderenHeb op je blog gekeken: prachtige foto's zeg!