zaterdag 18 juni 2016

Quiche met gerookte zalm en broccoli


Weekend, dus tijd voor een quiche! Het zou onze lunch worden, maar we aten het met familie aan het einde van de middag.
Meestal eten we de combinatie van broccoli en gerookte zalm in een pasta of met noedels, maar dit viel ook goed in de smaak. We vonden dit een heerlijke quiche! Makkelijk om te maken, weinig ingrediënten, dus voor herhaling vatbaar.
Bij een quiche wil ik het liefst het korstdeeg zelf maken, maar eigenlijk is er niks mis met bladerdeeg uit de vriezer...

Ingrediënten
1 broccoli (500 gram)
7 plakjes bladerdeeg
200 gram gerookte zalm
3 eieren
200ml creme fraiche
1/2 theel dille
versgemalen zwarte peper en zout
springvorm van 26cm (24cm kan ook wel)

Bereiding
Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze 3 min voor. Giet af in een vergiet en laat heel goed uitlekken. De broccoli moet niet meer nat zijn, anders wordt de quiche te klef.
Laat de bladerdeeg ontdooien. Vet een springvorm met een diameter van 26cm in met boter en leg de plakjes bladerdeeg erin, laat ze iets overlappen. Druk goed aan.
Leg de helft van de gerookte zalm op bodem. Schep de broccoliroosjes erop. Leg de rest van de zalm erop. Alles moet goed verdeeld zijn.
Klop in een kom de eieren met de crème fraîche met een garde. Doe de dille erbij en wat peper en zout. Omdat de zalm ook al aardig zout is hoef je niet teveel zout bij het eimengsel te doen.
Schenk het eimengsel over de broccoli.
Bak de quiche 25-30 minuten in het midden van de oven op 200 graden.

Laat iets afkoelen in de vorm.


1 opmerking:

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...