zondag 4 mei 2014

Penne met chorizo, erwtjes en courgette




Een makkelijke pasta; daar kun je niet genoeg recepten van hebben.
Deze voorjaarspasta zag er zo mooi fris uit met de kleur van de chorizo en de groene erwtjes. Binnen een handomdraai staat het eten op tafel. Zorg er wel voor dat je de chorizo mooi knapperig bakt, dat maakt het juist zo lekker.
Het recept is van Donna Hay.



Ingrediënten
250 gram penne (of andere pasta)
1/2 chorizoworstje
2 teentjes knoflook, fijngesneden
100 gram doperwten (kan prima uit de vriezer)
1 courgette
Rasp van 1 citroen
Sap van een 1/2 citroen
Parmezaanse kaas, grof geraspt
Olijfolie
Peper en zeezout



Bereiding
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snijd de chorizo in plakjes en bak ze knapperig in een eetlepel olijfolie in een koekenpan. Doe de fijngesneden knoflook erbij, bak nog maximaal een minuut en haal alles uit de pan.

Halveer de courgette in de lengte en snijd vervolgens in halve plakjes. Bak de courgettestukjes in de pan waarin je de chorizo hebt gebakken in een paar minuten tot ze gaan kleuren, doe de erwtjes (zo bevroren uit de vriezer) erbij en verwarm nog een minuut.



Giet de pasta af en vang iets kookvocht op.
Meng de pasta door de courgette, doe de chorizo erbij, het citroensap en -rasp en breng goed op smaak met peper en zout. Voeg nog wat kookvocht toe, zodat het niet te droog wordt.
Bestrooi met Parmezaanse kaas en druppel er nog wat extra olijfolie overheen.


1 opmerking:

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...