Van alles wat er in onze moestuin groeit, vind ik de rode bietjes misschien wel het allerlekkerst.
Dit jaar hebben we twee soorten, langwerpige en ronde. Qua smaak is er weinig verschil. De langwerpige kun je wat sneller verwerken. Ze zijn makkelijker in ronde plakjes te snijden.
De meeste bietjes kook ik en vries ik in. Er staat nog een rijtje in de tuin die ik later in de oven ga roosteren.
Ik heb een bietensalade gemaakt met rode ui en peterselie (ook uit eigen tuin), feta en balsamicoazijn. Dit recept kreeg ik eens van mijn moeder. Echt een heerlijke combinatie.
3 rode bieten, gekookt, geschild en afgekoeld
1 kleine rode ui, in ringen
75 gram feta, verbrokkeld in stukjes
1 eetl verse peterselie, fijngesneden
1 theel goede balsamicoazijn
1 theel olijfolie
peper en zout uit de molen
Bereiding
Kook de bietjes tot ze gaar zijn, dat is afhankelijk van de dikte.
Schraap het velletje er met de achterkant van een mesje af en snijd de bieten in partjes op plakjes.
Leg de bieten op een bord, leg de uienringen erover heen, druppel de balsamicoazijn erover en wat peper en zout. Brokkel op het laatste moment de feta erover (anders wordt alles rood) en bestrooi met peterselie. Maal er peper en wat zout over en druppel de olijfolie erover heen.
Hoi Judith, toevallig hebben wij dit vanavond ook gegeten, nu met couscous erbij; heerlijk.
BeantwoordenVerwijderenDat is toevallig. Met couscous erbij heb je een volledige maaltijd. Goed idee!
BeantwoordenVerwijderenDe salade ziet er héérlijk uit! En ik heb net een stukje van jouw eigengemaakte krentenbol gegeten :)
BeantwoordenVerwijderenDie krentenbol heeft maar een persoon meegekregen naar z'n werk, dus ik heb een vermoeden van wie je een stuk hebt gekregen!
BeantwoordenVerwijderen