vrijdag 20 mei 2016

Courgetti met erwtjes, ricotta, spek en basilicum


Een lichte maaltijd of lunch is zo gemaakt met een spiraalsnijder. Ik ben even helemaal fan van courgetti-recepten. Je denkt dat je pasta eet, maar het is alleen groente! Lekker met de zoete knapperige erwtjes, zoute uitgebakken spekjes en romige ricotta. Easy.

Dit recept kwam ik tegen op Pinterest, ik heb de verhoudingen iets aangepast. 




Ingrediënten, lunch voor 2 personen, maaltijd voor 1
1 courgette, in sliertjes
60 gram spekreepjes
60 gram doperwten (bevroren)
80 gram ricotta
handje basilicumblaadjes (ong 15 blaadjes)
olijfolie
versgemalen zwarte peper en zout

Bereiding
Snijd met een spiraalsnijder de courgetti in sliertjes. Zet apart.
Doe de erwten in een kom, giet er ruim kokend water overheen, laat 2 minuten staan en giet af in een zeef.

Bak in 1 eetlepel olijfolie de spekreepjes krokant in een koekenpan. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Giet het vet uit de pan.
Bak in dezelfde pan de courgetti maximaal 1 minuut tot ze warm zijn, maar nog niet vocht los gaan laten. 


Schep de courgetti op een grote schaal, Verdeel de spekreepjes, erwten en basilicum erover. 

Schep er kleine bergjes ricotta op. Besprenkel met olijfolie en maal er peper en zout boven.
Eet meteen op, anders kan de courgette alsnog te nat worden. 








2 opmerkingen:

  1. Oh zalig.....ja ik ben nog steeds op zoek naar dit apparaatje.......toch maar eens weer op zoek. Gezond en licht....ha....wat wil een mens nog meer.
    Ga, als ik hem heb, dit heerlijke recept van je proberen......jammie

    Fijn weekend

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je kunt de snijder gemakkelijk online bestellen. Morgen in huis :)

    BeantwoordenVerwijderen

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...