zaterdag 25 juli 2015

Bloemkoolsalade met druiven en kaas


Weer een salade van Ottolenghi, met groente in de hoofdrol. In het boek 'Plenty more' staat dat het een herfstige salade is. Ik vond het met de kom op schoot in de ligstoel in de tuin ook heerlijk. Je kunt hier lekker van dooreten en wat overblijft is de dag erna geschikt voor de lunch. Volgende keer laat ik de kaas denk ik weg. Door de dressing worden de kaasblokjes nat, en dat vond ik niet zo geslaagd.

Ingrediënten ,voor 4 personen
1 grote bloemkool, in kleine roosjes verdeeld
90 ml raapzaadolie
2 eetl sherryazijn
1 theel dijonmosterd
1/2 theel honing
20 gram rozijnen
40 gram hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
100 gram blauwe of witte druiven, gehalveerd
80 gram Goudse kaas (of cheddar), grof verkruimeld
20 gram peterselie
versgemalen zout en zwarte peper

Bereiding
Verhit de oven tot 220 graden.
Vermeng de bloemkoolroosjes met de helft van de olie, 1/2 theel zout en wat zwarte peper. Spreid ze uit op een bakplaat en rooster ze 20-25 minuten in de oven. Schep ze een of twee keer om tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.

Klop voor de dressing de overgebleven olie met azijn, mosterd, honing en 1/4 theel zout door elkaar. Roer de rozijnen erdoor en laat minstens 10 minuten marineren. De rozijnen zullen wat zachter worden.

Doe vlak voor het opdienen de bloemkoolroosjes met hazelnoten, druiven, kaas en peterselie in een grote kom of schaal. Giet de dressing met rozijnen erover, schep losjes door elkaar.

De salade is de volgende dag ook lekker als lunch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...