dinsdag 19 februari 2013

Cointreau parfait met kumquats

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dit heerlijke dessert is leuk om te maken als er vrienden komen eten. Het heeft wel iets feestelijks vind ik. Kumquats zijn kleine citrusvruchten, ovaal van vorm, zo groot als een kleine walnoot. Je kunt de bitterzoete schil eten. Ik heb ze deze keer bij de Turkse winkel gehaald; op de markt zie ik ze ook wel eens liggen.
Vorig jaar op Corfu zag ik ze overal; in marmelade, likeur, snoepjes en dan mierzoet.
Dit is ook zoet, maar in combinatie met de parfait precies goed.
 

Ingrediënten
1 ei
2 eidooiers
100 g suiker
250 ml room
cointreau
kumquats
extra suiker
 

Bereiding
Het ei, de eidooiers en de suiker moet je au bain marie opkloppen tot het iets gaart en luchtig wordt. Daarna af laten koelen en de tot yoghurtdikte geslagen slagroom erdoor spatelen. Daarna op smaak brengen met cointreau. De cointreausmaak moet iets sterker zijn dan je uiteindelijk wilt. Door bevriezing wordt dat nl. wat minder.
Als het mengsel klaar is kun je het in kleine glaasjes in de vriezer zetten. Minimaal 3 uren in de vriezer laten bevriezen tot het een parfait is. Je kunt het ook de dag van te voren maken en voor het serveren op temperatuur laten komen in de koelkast.
 
De kumquats snij je in dunne plakjes. Met veel suiker en een beetje water op laag vuur confijten, totdat ze plakkerig zijn.
Op elk glaasje parfait leg je een paar kumquatschijfjes. Mmm
 
 

Kumquats confijten in veel suiker en een beetje water
 
 

1 opmerking:

  1. Hoi Jud,

    Alweer wat lekkers gemaakt? Ziet er mooi uit! Jurjen treft het op dinsdagavond

    BeantwoordenVerwijderen

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...