Cottage pie |
Het recept staat in veel kookboeken. Ik heb (ongeveer) het recept aangehouden dat in 'Bistro thuis' staat.
Cottage pie is eigenlijk een gehaktsaus met daarop aardappelpuree uit de oven. Heel simpel.
Je hebt ook nog de Sheperd's pie; dat is met lamsvlees i.p.v. rundergehakt. Eigenlijk vind ik dat nog lekkerder.
Ingrediënten
olijfolie
500 gram rundergehakt
1 wortel, in blokjes
1 ui, fijngesnipperd
1 tl tijm, fijngehakt
1 el rozemarijn, fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 blik tomaten
2 handenvol doperwtjes (uit de vriezer)
runderbouillon
peper en zout
boter
aardappelpuree
Bereiding
Bak in de olie het gehakt rul en bruin. Voeg de wortel, ui, knoflook en kruiden toe tot de groenten een beetje bruin worden. Voeg de tomaten en de bouillon toe en laat ongeveer een uurtje pruttelen.
Voeg de bevroren erwtjes toe en breng op smaak met flink wat peper en zout.
Kook of stoom ondertussen de aardappelen en maak een puree. Ik doe dit het liefst met een pureeknijper (van de Ikea) wat melk en boter.
Doe de gehaktsaus in een ovenschaal. Schep de aardappelpuree op het mengsel en bestrooi met klontjes boter. Zet de pie ongeveer 45min in de oven op 180 graden tot hij heet en goudbruin is.
Lekker, dit is helemaal wat voor Evert, maar ik heb het recept niet ;-)
BeantwoordenVerwijderenEn weer wat geleerd, wist het verschil niet tussen Cottage en Shepard's pie.