zondag 1 september 2013

Pitabroodje met pittige wortel en kikkererwten



Een goede combinatie: wortel en kikkererwten. Je kunt het op een bruschetta serveren, maar in een zelfgemaakt pitabroodje is het nog lekkerder. Dit recept komt uit het boek 'Veg' van Hugh Fearnley-Whittingstall. Een boek met groenten in de hoofdrol. Deze kookboekenschrijver is in Engeland populair, hij heeft ook kookprogramma's gehad op de BBC. Een mooi kookboek dat niet snel verveelt.

Dit broodje was een heerlijke gezonde lunch. De komijn past er goed bij en een flinke klodder Griekse yoghurt maakt het voor mij af.




Ingrediënten, voor 4 pitabroodjes
50 gram boter
1 eetl koolzaadolie
1 theel komijnzaad
4 grote wortels (ong 500g) geschild,in plakjes van 3mm dik
1 grote teen knoflook, in dunne plakjes
schil van 1/2 sinaasappel, en een flinke kneep sap
1 theel gerookt paprikapoeder
400 gram kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
4 pitabroodjes (voor recept zie blog)
Griekse yoghurt, zoveel je lekker vindt
Evt verse koriander


Bereiding
Verhit de boter en olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de komijnzaadjes toe en rooster ze 2 minuten.
Doe de wortels erbij en bak 8 minuten mee, tot ze gaar zijn en kleur beginnen te krijgen, maar nog steeds een bite hebben.

Doe de knoflook, sinaasappelschil, paprikapoeder en kikkererwten erbij en verwarm tot de kikkererwten heet zijn. Haal de pan van het vuur, breng op smaak met peper en zout en een flinke kneep sinaasappelsap.

Schep wat kikkererwtenmengsel in het pitabroodje en doe er een flinke schep Griekse yoghurt over en evt. de verse koriander, als je daar van houdt.

Dit kikkererwtenmengsel kun je ook in een platbrood vouwen.


 

1 opmerking:

  1. Al best veel uit Veg gemaakt maar deze nog niet, je brengt me op een idee!
    Ziet er heerlijk uit, mmmmm

    BeantwoordenVerwijderen

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...