zondag 10 november 2013

Linguini met pesto Genovese

Het is echt jaaaaren geleden dat ik pesto in een potje heb gekocht. Het is zo makkelijk om te maken en ik heb alle ingrediënten, behalve de basilicum, standaard in huis. Nu had ik een flinke bos basilicum over. Dus het werd een simpele pasta pesto.
De echte pesto Genovese komt uit Ligurië en wordt in een vijzel gemaakt. Als je die niet hebt kun je net zo goed een keukenmachine gebruiken, dat vind ik zelf veel makkelijker.
Ik vind het lekker om de pijnboompitten van te voren te roosteren, maar ongeroosterd kan ook.Ingrediënten, voor 2-4 personen
een bos basilicum
klein teentje knoflook, gepeld
3-4 eetl pijnboompitten, licht geroosterd
125 ml olijfolie
2 eetl versgeraspte Parmezaanse kaas
linguini of spaghetti

Bereiding
Stamp de basilicumblaadjes en knoflook in een vijzel tot pulp, doe de pijnboompitten erbij en stamp alles nog een keer goed. Roer de kaas en olijfolie erdoor en voeg zout naar smaak toe.
Als je het in een keukenmachine maakt, doe dan eerst de basilicum en knoflook erin, maal fijn en voeg vervolgens de pijnboompitten, kaas en olijfolie toe. Het is lekker als de pitten en kaas niet te fijn gemalen zijn.

Gebruik de saus onmiddellijk of schenk hem voor het bewaren in een potje en schenk er een laagje olijfolie over. Invriezen kan ook, maar daar wordt het wel minder lekker van.

Verhit de pesto niet, maar roer hem door de gekookte en uitgelekte linguini.
Je kunt er nog wat extra pesto bovenop scheppen, wat Parmezaanse kaas boven raspen en er een blaadje basilicum op leggen. Ook lekker met gehalveerde kerstomaatjes erdoor.

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...