donderdag 21 november 2013
Salade van rode biet, geitenkaas en boontjes
Rode bietjes en geitenkaas zijn een heerlijke combinatie. De sperzieboontjes en dressing met kappertjes en knoflook passen er ook goed bij. Dit zijn de salades waar ik van hou. Helemaal als de bietjes uit eigen tuin komen. Ik heb nog een paar zakken eigen bietjes die ik gekookt heb en daarna ingevroren.
Het recept komt uit het boek 'De complete Mediterrane keuken'. Ik heb de hoeveelheden iets aangepast.
Ingrediënten, voor 2 personen
4 rode bieten
handje sperziebonen
gemengde sla
75 gram zachte geitenkaas
Dressing
1 eetl rodewijnazijn
3 eetl olijfolie
1/2 teentje knoflook, geperst
1 eetl kappertjes, uitgelekt en grofgehakt
peper en zout
Bereiding
Boen de bietjes schoon en kook ze in de schil in ongeveer 30-40 minuten gaar.
Laat ze afkoelen en pel de schil eraf. Snijd de bietjes in partjes.
Kook de sperziebonen in 3-4 minuten beetgaar, spoel ze af onder de koude kraan en laat goed uitlekken.
Maak de dressing door ingrediënten goed door elkaar te mengen.
Verdeel de sla over 2 borden, leg de boontjes en bietjes erop, verkruimel de geitenkaas erover en besprenkel met de dressing. Heerlijk met vers knapperig brood.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten