zondag 11 mei 2014
Cajun aardappeltjes uit de oven
Deze geroosterde aardappeltjes zijn heel makkelijk te maken. De cajun-kruidenmix maakt ze lekker spicy. Al staat in het originele recept nog meer cayennepeper, ik vind dit wel genoeg.
Prima bij een gebakken visje, geroosterd kippetje of een bbq.
Je zou ook een potje cajunkruiden in de supermarkt kunnen kopen, maar het idee van het boek waar dit recept uit komt, is dat je de mix juist zelf maakt.
'Koken met Karin, zónder pakjes en zakjes' is een leuk boek (haar andere boeken ook trouwens) met eenvoudige gerechten die je zonder kant-en-klare ingrediënten/mixen/kruidenpasta's maakt.
Ingrediënten
1 kilo vastkokende aardappels (nu Nicola)
Cajunmix
1 knoflookteen, geperst
1 theel paprikapoeder
1 theel pimentpoeder
1 theel gedroogde oregano
grof zout
zwarte peper
snuf cayennepeper
5 eetl olijfolie
Bereiding
Borstel de aardappels grondig schoon onder de kraan en snijd ze in partjes. Je kunt ze ook schillen, als je dat liever hebt.
Verdeel de aardappelpartjes over een grote bakplaat, zodat ze niet te dicht op elkaar liggen.
Meng alle ingrediënten voor de cajunmix en giet dit over de aardappels. Hussel alles goed, zodat de kruidenmix goed over de aardappeltjes verdeeld is.
Zet de aardappelpartjes 30 minuten in een oven op 200 graden tot ze gaar en knapperig zijn. Schep ze halverwege een keer om.
Proef daarna of er nog wat zout over heen moet.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten