dinsdag 6 mei 2014
Mediterrane gevulde puntpaprika's
Gevulde groente ziet er altijd feestelijk uit en het is makkelijk om voor veel mensen te maken. Meestal gebruik ik daarvoor paprika's, courgettes of aubergines. Deze keer is de vulling een vegetarische couscous, maar met gehakt of rijst is ook lekker.
Dit recept zag ik op de blog van Caroline voorbij komen. De vulling is heerlijk: zoet van de abrikozen, zout van de feta, crunchy door de hazelnoten en lekker gekruid. Een recept om te onthouden, vandaar dat ik 'm nu op m'n eigen blog zet. En zoals Caroline ook al zei: als je een dubbele hoeveelheid couscous maakt, heb je de lunch voor de dag erna ook klaar! We hebben deze paprika's gisteren gegeten, dus rara wat eet ik over een paar uurtjes... :)
Ingrediënten, voor 2 personen
2 puntpaprika's, gehalveerd en zaden verwijderd
100 gram couscous
1 groentebouillonblokje
50 gram gedroogde abrikozen, gehakt
geraspte schil en sap van een 1/2 citroen
20 gram geroosterde hazelnoten, grof gehakt
25 gram zwarte olijven, ontpit en grof gehakt
4 eetl gehakte kruiden naar keuze (nu munt, peterselie en koriander)
25 gram feta, grof gebrokkeld (of nog wat meer...)
Bereiding
Doe de paprika's in een ovenvaste schaal en zet ze ongeveer 20 minuten in een oven van 200 graden tot ze zacht zijn.
Breng water aan de kook, doe het blokje groentebouillon erin en kook de couscous hierin gaar volgens de instructies op de verpakking. Of doe de couscous in een schaal en giet de hete groentebouillon erover (zoveel dat de couscous net onder staat) en laat 10 minuten wellen tot de couscous gaar is. Roer daarna los met een vork.
Schep de abrikozen, citroenrasp- en sap, hazelnoten, olijven en kruiden door de couscous en breng op smaak met peper en zout.
Schep de couscous in de gehalveerde paprika's en brokkel de feta erover heen.
Zet de paprika's nog ongeveer 10 minuten in de oven of kort onder de grill.
Serveer de paprika's warm of op kamertemperatuur. Ze zijn makkelijk van te voren te bereiden.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten