zondag 26 april 2015
Rabarbercake
Vanochtend was de perfecte ochtend om wat te bakken. Ik was al vroeg in de moestuin bezig geweest en zag dat de rabarberplanten weer flink gegroeid waren. Misschien is het nog te vroeg om te oogsten, maar ik kon het niet laten om 3 stengels mee naar binnen te nemen toen het begon te miezeren.
Met dit gure weer is het heerlijk om de oven aan te zetten en wat lekkers te bakken. Het huis ruikt nu naar versgebakken cake met de eerste rabarber uit de tuin.
Het recept komt uit het boek 'Rutger bakt'. Een frisse cake met rabarber, vanille en citroen is toch veel lekkerder dan een gewone cake!
Ingrediënten
250 gram patentbloem
200 gram kristalsuiker
2 theel bakpoeder
1/4 theel zout
rasp van 1 citroen
1 theel vanille-extract
2 eieren (of 3 kleine eitjes van een krielkip)
100 gram gesmolten roomboter
100 gram yoghurt
150 rabarber, in stukjes
Bereiding
Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout. Roer goed door elkaar met een lepel.
Voeg de citroenrasp, vanille-extract, eieren, gesmolten boter en yoghurt toe.
Meng goed met een pollepel, of kort in de KitchenAid. Schep de stukjes rabarber erdoor.
Vet een cakevorm van 25cm (bodem 21cm) in met boter en bekleed de onderkant en zijkanten met bakpapier.
Schep het cakebeslag in de vorm en bak de cake in ongeveer 55-65 min in een oven op 160 graden.
Haal de cakevorm uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Stort hem daarna op een rooster om verder af te laten koelen.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten