dinsdag 28 april 2015

Salade met gerookte kip, ananas en bleekselderij


Een salade met een lekkere bite door de noten en de bleekselderij. De combinatie met gerookte kip, ananas en kerrie is super. De reden dat ik deze salade wilde maken is dat er in de dressing mangochutney wordt gebruikt. Ik heb altijd een potje in de koelkast staan, maar ben niet zo creatief om te bedenken wat ik er allemaal mee kan doen.
Kerrie en mangochutney lijken voor elkaar gemaakt. Onthouden dus.
Lekker als lunch met stokbrood. Het lijkt me ook een succes bij een bbq.

Dit recept kwam ik tegen in het tijdschrift 'Arts en Auto', april 2015. De verhoudingen heb ik iets aangepast en ik heb nog koriander toegevoegd. Geen must, maar wel lekker.


Ingrediënten, voor 2 personen
100 gram ongezouten cashewnoten
150 gram gerookte kipfilet
150 gram ananas (vers of een klein blikje)
2 stengels bleekselderij
1 eetl ananassap
2 eetl mangochutney
2 eetl mayonaise
1/2 theel kerrie
3 eetl verse koriander, grof gesneden
peper en zout

Bereiding
Leg de cashewnoten op een bord. Zet ongeveer 8 minuten in een oven op 150 graden, tot ze bruin geroosterd zijn. Laat afkoelen, zodat ze knapperiger worden.
Snijd de kipfilet, ananas en bleekselderij in blokjes. Meng dit met de noten in een kom.

Vang wat ananassap op van de verse ananas, of gebruik een eetlepel sap als je een blikje gebruikt.
Meng het ananassap met de mangochutney, mayonaise en kerrie in een kommetje. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.
Schep de saus door de rest van de ingrediënten. Breng evt. op smaak met peper en zout. Strooi de koriander erover.

Je kunt de salade direct eten, maar ook gerust nog een tijdje in de koelkast zetten om de smaken in te laten trekken.

1 opmerking:

  1. Lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, hier ook nog mangochutney op de plank, en ook géén creatieve geest.....
    Bedankt voor de tip!

    Gr. Karin

    BeantwoordenVerwijderen

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...