woensdag 14 september 2016

Tomaat uit de oven gevuld met groenten en mozzarella


Dit is een lekker vegetarisch bijgerecht. Wij aten er een gegrild visje bij.
De groenten gaar je eerst voor in de oven, samen met de blokjes mozzarella. Dat mengsel schep je in uitgeholde tomaten en dan zet je ze nog even terug in de oven.
Ik vind mozzarella erg lekker, maar als het gesmolten is dan kan het wat taai en draderig worden. Dat draderige is niet zo gek voor gesmolten kaas natuurlijk, maar met feta heb je dat wat minder. Ik denk dat ik dat een volgende keer gebruik. Je kunt de kaas ook weglaten als je daar niet van houdt. Zelf heb ik altijd liever méér kaas dan minder....

Ik heb het recept van Pascale Naessens iets aangepast. 




Ingrediënten
4 grote tomaten
1/4 courgette, in kleine blokjes
1/2 rode paprika, in kleine blokjes
10 groene of zwarte olijven, in plakjes
1 lente ui, in fijne ringetjes
2 eetl kappertjes
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 eetl peterselie, fijngehakt
1 bol mozzarella, in kleine blokjes

Bereiding
Maak op een bakplaat of in een ovenschaal een mengsel van de stukjes courgette, paprika, olijven, lente ui, kappertjes, knoflook, peterselie en mozzarella.
Breng op smaak met peper en zout en voeg 2 eetl olijfolie toe. 

Zet de schaal 10 minuten in de oven op 180 graden tot de groenten gegaard zijn, maar niet te zacht.

Snijd de kapjes van de tomaten en bewaar deze. Hol de tomaten uit met een lepeltje zodat alle zaden en het vocht eruit zijn. 

Schep het groentemengsel in de tomaten en zet de kapjes er weer losjes op.
Zet de tomaten op de bakplaat of ovenschaal en zet nog ongeveer 8 minuten in de oven tot de tomaten zachter zijn. Als ze te lang in de oven staan gaan ze scheuren en zakken ze in. Liever wat korter dan te lang in de oven dus.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...