Tomatentaart met geitenkaas |
Ik gebruik altijd plakjes bladerdeeg uit de vriezer. Steeds vaker lees ik over een rol verse bladerdeeg van het merk Tante Fanny. Heb het nog niet ergens kunnen vinden, maar ben inmidddels wel benieuwd naar het gemak ervan.
Omdat de tomaten veel vocht loslaten, doe je wat paneermeel op de bodem. Anders wordt het deeg te nat.
Ingrediënten
6 plakjes bladerdeeg, uit de vriezer, ontdooid
2 bakjes cherrytomaten (nu geel en rood)
6 zongedroogde tomaatjes in olie, in stukken
300 gram geitenkaas
6 takjes tijm
1 teentje knoflook, geperst
2 eetl paneermeel
3 eetl olijfolie
peper en zout
Bereiding
Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg in een ingevette bakvorm. Strooi er paneermeel over.
Snij de tomaatjes doormidden. Meng ze met de gedroogde tomaatjes, olijfolie, tijm, knoflook, peper en zout. Leg de tomaten in de vorm. Brokkel de geitenkaas erover heen en druppel er nog wat olijfolie over.
Bak ongeveer 25 minuten in een oven op 200 graden.
Bron: Carolines blog. Heb het recept iets aangepast
Afgelopen zondag gemaakt, het was heerlijk.
BeantwoordenVerwijderenEen goed recept voor als we straks omkomen in de tomaten ;-)
welke geitenkaas heb je gebruikt?
BeantwoordenVerwijderen