dinsdag 25 juni 2013

Taboulé van quinoa en komkommer

 
Eerder maakte ik dit soort salades meestal met bulgur. Nu gebruik ik steeds vaker quinoa, omdat het gezond is en een lekkere bite heeft. Bij de eerste bbq van dit jaar (dat moet nog gebeuren) ga ik het als bijgerecht maken.
Ingrediënten, voor 4 personen200 gram quinoa
1/2 komkommer, gehalveerd, in dunne plakjes
3 lente uitjes, in dunne ringetjes
Geitenkaas, in blokjes gesneden
1 limoen, gehalveerd
1/2 tl komijnpoeder
1/2 tl piment
1/2 bosje peterselie, fijngesneden
peper en zout
5 eetl olijfolie
 
Bereiding
Kook de quinoa in 10 minuten gaar, giet af en laat uitlekken en afkoelen. De quinoa is gaar wanneer de korreltjes glazig zijn en de spiraalvormige kiem aan de buitenkant van de korrel goed zichtbaar is.
 
Meng de overige ingrediënten door de koude quinoa, de helft van het limoensap en zoveel geitenkaas als je lekker vindt. Breng op smaak met peper en zout en druppel er nog wat olijfolie overheen.
De andere halve limoen kun je in partjes snijden en op de salade leggen.
Lekker als zomerse salade, met een gegrild visje bijvoorbeeld.
 
 
  
 
Het recept komt uit het Grote Larousse Moestuin Receptenboek. Een leuk boek als je van koken uit de moestuin houdt.
 
 

3 opmerkingen:

  1. Mmmmm lekker hoor, maar waar kan ik dit van.....
    Het komt me zo bekend voor...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekkerrrr! Het boek heb ik al een paar keer in mijn handen gehad... misschien moet ik het nu echt maar eens kopen!
    Groetjes, Marleen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Marleen,
    Als je het boek al een paar keer in je handen hebt gehad, dan moet je 'm misschien volgende keer maar gewoon meenemen...:) Er staan veel recepten in met groente en fruit die nu in het seizoen zijn.
    Groet Judith

    BeantwoordenVerwijderen

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...