maandag 3 juni 2013

Tagliatelle met asperges en parmaham


Als de asperges weer in het seizoen zijn eten we ze meestal eerst een keer met een gestoomd aardappeltje, ham, gekookt ei en peterselie.  Daarna nog een keer met vis en hollandaisesaus. De aspergesoep eten we ook elk jaar en ik maak nog een keer een quiche.  En dan komen de variaties, zoals deze pasta.

Ingrediënten, 2 personenTagliatelle
1 bos witte asperges (ong. 10 stuks)
1 pot gevogeltefond
100 ml room
2 lente uitjes, in ringetjes
Snuf nootmuskaat
5 plakken parmaham, in reepjes
Verse bieslook, in fijne ringetjes
Peper en zout

Bereiding
Schil de asperges rondom en snijd ongeveer 2cm van de uiteinden af.
Snijd ze in schuine stukken van ongeveer 3cm lang. Kook de asperges in de gevogeltefond in ongeveer 8-10 minuten net gaar. De fond zal wat inkoken. Voeg de lenteuitjes, de room en nootmuskaat toe. Verwarm nog een minuut.

Kook ondertussen de pasta beetgaar. Giet af en doe de pasta en de reepjes parmaham bij de asperges. Meng de bieslook erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Schep in een pastabord en strooi er nog wat bieslook overheen.
Makkelijk, snel en lekker.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...