dinsdag 13 augustus 2013

Dorade met venkelsalade


Een zomers gerechtje.
De visboer waar ik altijd naar toe gaat verkoopt doradefilets met kant en klare peperlimoen-marinade. Die heb ik een keer geprobeerd en sindsdien maak ik het zelf na.
Als je de venkel mooi dun snijdt (kan ook met een mandoline) is het heerlijk om venkel rauw te eten in een salade. Ik vind dit een heerlijke combinatie. Knapperig en fris.

De venkelsalade lijkt op een recept dat in Plenty van Ottolenghi staat, daarin wordt verjus gebruikt, maar dat had ik nu niet in huis.


Ingrediënten
2 dorade filets
sap van 1 limoen
iets limoenrasp
roze peper uit de molen
zonnebloemolie om in te bakken

1 venkelknol, in dunne plakjes gesneden
2 eetl pijnboompitten, geroosterd
2 takjes verse dille
1 eetl citroensap
3 eetl koolzaadolie
peper en zout uit de molen

Bereiding
Meng de doradefilets in een diep bord met het sap van 1 limoen, iets limoenrasp, roze peper uit de molen en zout. Bak ze in de olie aan een kant bruin en knapperig, draai een keer om en laat nog een minuutje garen.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
Meng met de in dunne plakken gesneden venkel, een paar takjes dille en druppel de dressing van koolzaadolie, citroensap, peper en zout erover.

1 opmerking:

  1. Hey Judith; erg leuk je nieuwe blog. Alles al gekopieerd zie ik. Volgende week zaterdag aanvullen met onze ervaringen met paling roken? Liefs, heit

    BeantwoordenVerwijderen

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...