maandag 17 februari 2014
Spaanse bonenschotel met chorizo
Deze eenvoudige bonenschotel met o.a. chorizo is lekker met geroosterd brood. Tien jaar geleden heb ik dit recept in mijn kookschriftje gezet, nadat een studievriendin het voor ons had gemaakt. Ik vind het een beetje een vakantiegerecht of wanneer je weer buiten in de tuin kunt eten. Maar zo ver is het helaas nog niet....
Dit is genoeg voor 2 grote porties.
Ingrediënten
75 gram spekreepjes
150 gram chorizo, in blokjes
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 tomaten, in blokjes
1 blik witte bonen (bv. cannellini bonen of limabonen)
1 theel gerookt paprikapoeder
half bosje verse peterselie, fijngesneden
citroenpartjes
peper en zout
Bereiding
Bak de spekreepjes een paar minuten in een koekenpan. Doe de chorizo, ui en knoflook erbij en bak mee tot de chorizo bruin en krokant wordt.
Voeg de tomaten en bonen en het paprikapoeder toe, verwarm nog een paar minuten. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de peterselie en serveer met partjes citroen.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten