vrijdag 12 september 2014
Aardappelsalade met tomaat en gekookt ei
Wij zijn aardappeleters. Gestoomd, gebakken, gepureerd, gefrituurd of in een salade.
Een aardappelsalade is vaak vet, met veel mayonaise of crème fraîche. Best lekker, maar niet zo gezond. Dit makkelijke gerecht uit 'Veg' is fris en heeft toch iets zachts door de eieren. Als onze kippen niet broeden hebben we regelmatig een klein overschot aan eitjes. Leuk om weg te geven, of om in zo'n salade te verwerken!
Lekker bij een bbq of een gebakken of gegrild visje.
Ingrediënten, voor 2 personen
250 gram krielaardappeltjes (ongeveer 10 stuks)
3 eieren
10 kerstomaatjes, gehalveerd
3 eetl koolzaad- of olijfolie
2 theel ciderazijn
1/2 theel mosterd
snufje suiker
2 eetl verse bieslook, fijn gesneden
zwarte peper en zeezout
Bereiding
Kook of stoom de aardappeltjes net gaar. Halveer ze of snijd ze in grove stukken.
Kook de eieren tot ze hard zijn, pel en hak grof.
Halveer de cherrytomaatjes.
Maak een dressing van de olie, azijn, mosterd, suiker, peper en zout.
Meng de dressing door de aardappeltjes als ze nog warm zijn, zodat de smaken goed intrekken. Meng de eieren en tomaatjes erdoor en bestrooi met bieslook.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten