zondag 7 september 2014
In boter gebakken garnalen met tomaten, olijven en Pastis
Een Grieks gerechtje uit 'Het kookboek van Ottolenghi'. Zoiets heb ik eerder gemaakt, uit een ander boek, maar dan met wat feta erbij. In het recept worden verse tomaten gebruikt, maar dit kan net zo goed met tomaten uit blik.
Gebruik grote garnalen, lekkere kalamataolijven met pit en breng de tomatensaus goed op smaak met knoflook en Pastis. Wat knapperig vers brood erbij en je hebt een heerlijk voorgerecht!
Ingrediënten, voor 2 personen
6 grote garnalen
1 eetl roomboter
10 kalamata olijven
1/2 blik tomaten (of 2 tomaten in kwarten, ontveld en zaadjes verwijderd)
2 teentjes knoflook, in plakjes
1/4 theel chiliflakes
2 eetl Pastis
2 eetl verse peterselie, fijngesneden
1 eetl verse dille, fijngesneden
zeezout
Bereiding
Pel de garnalen en kerf ze aan de rugkant iets in en verwijder met de punt van een mesje de donkere darmdraad.
Verwarm de roomboter in een koekenpan en bak de garnalen 1 minuut.
Voeg de olijven, tomaten, knoflook, chiliflakes en Pastis toe en bak nog 2-3 minuten tot de garnalen bijna gaar zijn. Voeg de peterselie en dille toe en breng op smaak met zout.
Serveer de garnalen en de heerlijke tomatensaus in eenpersoonsschaaltjes en serveer met knapperig brood.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten