maandag 12 januari 2015

Tagliatelle met walnoten en citroen


De recepten van Ottolenghi (daar is ie alweer....) hebben meestal lange ingrediëntenlijsten en veel gerechten staan niet binnen 20 minuten op tafel. Dit gerecht wel. Het is een van de makkelijke gerechten uit het boek 'Plenty more' (net als de geroosterde pompoen die ik hiervoor op de blog heb gezet).
Een makkelijke pasta voor door de week. Al leek het me wel wat saai, walnoten en citroen....
Nee! Wat ontzettend lekker. Dat had ik niet verwacht. Het doet een beetje aan pasta pesto denken, maar dan veel lekkerder, echt waar. Hier heb je stukken walnoot, brokjes kaas, een romige saus (niet teveel) met salie en vooral de smaak van de citroenschil.
De makkelijkste en lekkerste pasta vond ik altijd spagetti all'aglio, olio e peperoncino
(wij zetten altijd aiolio), maar die is van de eerste plaats verdrongen.


Ingrediënten
60 graf walnoten, grof gehakt
30 gram roomboter
10 salieblaadjes, fijngesnipperd
geraspte schil van 1 biologische citroen
3 eetl slagroom
300 gram tagliatelle
50 gram Parmezaanse kaas, geschaafd
15 gram platte peterselie, fijngesneden
1-2 eetl citroensap
zout en zwarte peper

Bereiding
Verdeel de walnoten op een bakplaat en rooster ze ongeveer 15 minuten in een oven op 160 graden. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Verhit de boter 1 minuut in een sauteerpan. Doe de salie erbij en bak 2 minuten tot de boter bruin gaat worden. Voeg citroenrasp, slagroom en peper en zout toe.
Laat al roerend een paar minuten indikken. Neem de pan van het vuur zodat de room niet schift. Zet hem tot gebruik opzij.

Kook de tagliatelle beetgaar in een grote pan met kokend water met wat zout. Giet de pasta af en bewaar een paar eetlepels kookvocht.

Verwarm de saus, roer er wat kookvocht door als de saus dik is (heb ik wel gedaan), voeg de pasta, walnoten, parmezaan en peterselie toe.
Roer het citroensap erdoor en dien de pasta meteen op.
Maal er evt. nog wat peper en zout boven en besprenkel met olijfolie.

1 opmerking:

  1. En weer een gerecht uit Plenty More :-)
    Ziet er goed uit, lekker madiwo gerecht!

    BeantwoordenVerwijderen

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...