zaterdag 28 maart 2015

Quiche met artisjokken, salami en olijven


Wat lekker op een pizza is, is vast ook lekker in een quiche, las ik op de blog
'violetkookt'. Ik heb het recept iets aangepast. Het is heerlijk met een groene salade als lunch of avondeten.
Voeg niet teveel zout toe, want de vulling is al zout genoeg.

Ingrediënten
Hartige taartdeeg
120 gram bloem
60 gram roomboter
snuf zout
1 ei

Vulling
100 gram salami, in dunne plakjes of kleine blokjes gesneden
1 eetl olijfolie
4 artisjokharten uit blik, in vieren gesneden
20 zwarte olijven

200 ml room
3 eieren (L)
1 theel oregano
peper en zout
50 gram belegen of oude kaas, geraspt


Bereiding
Meng voor het deeg de bloem, roomboter en zout met je vingers in een kom tot het een kruimelig deeg is. Voeg het ei toe en kneed tot je een samenhangend deeg hebt. Dit kan ook in een foodprocessor.

Beboter een b
akvorm met een diameter van 24-26cm. Rol het deeg uit tot het in de vorm past en duw het goed in de hoeken en tegen de randen. Zet ongeveer 20 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een vel bakpapier of aluminiumfolie over het deeg, druk het dicht tegen de taartvorm aan en strooi daarin je blindbak vulling (gedroogde bonen of eventueel speciale keramische balletjes). Bak daarna 15 minuten blind. Verwijder het bakpapier en de blindbakvulling. Bak nog 5 minuten of tot het deeg lichtbruin wordt aan de zijkant.

Bak de salami in een koekenpan in een eetlepel olijfolie tot het knapperig is.
Verdeel de artisjokharten, olijven en salami over de bodem van de taart.
Klop de eieren los met de room, voeg 1 theelepel oregano toe en breng op smaak met peper en een klein beetje zout. Schenk dit roommengsel over de vulling.
Bestrooi met de geraspte kaas.

Bak de quiche ongeveer 20-25 minuten in een oven op 200 graden tot de vulling gaar en gestold is en de bovenkant knapperig.

Warm of lauwwarm het lekkerst (koud zou ik niet doen).
Serveer met een salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...