woensdag 11 maart 2015

Tomatensoep met pestomascarpone


In het weekend eten we vaak soep tussen de middag. De lekkerste tomatensoep maak je natuurlijk met verse tomaten: in de zomer. Ik was al een tijdje op zoek naar een recept voor tomatensoep met tomaten uit blik. Hoe krijg je nu genoeg smaak in die soep zonder verse tomaten?
Deze versie met mascarpone en zelfgemaakte pesto maakt ze soep heerlijk romig en hartig. Lekker zeg!



Dit recept komt uit het boek 'Soep bij Janneke thuis' van Janneke Philippi. Ik heb het een klein beetje aangepast.


Ingrediënten, voor 4 koppen soep
6 eetl olijfolie
1 ui, gesnipperd
3 tenen knoflook, fijngesneden
2 blikken gepelde tomaten (à 400 gram)
1 eetl suiker
500 ml groentebouillon
handvol basilicumblaadjes + een paar extra
1 eetl pijnboompitten
4 eetl geraspte Parmezaanse kaas
zwarte peper en zeezout uit de molen
100 gram mascarpone

Bereiding
Verhit in een soeppan 2 eetl olijfolie. Fruit de ui met 2 teentjes knoflook. Voeg de blikken gepelde tomaten, de suiker en de groentebouillon toe. Breng aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.

Pureer ondertussen de basilicum met de pijnboompitten, de laatste teen knoflook en 4 eetl olijfolie tot een smeuïge pesto. Roer er de Parmezaanse kaas door en breng op smaak met peper en zout.
Roer 2 eetl pesto door de mascarpone.

Pureer de soep met een staafmixer (of in de blender). Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over 4 kommen en schep er een lepel pestomascarpone en pesto in. Strooi nog wat basilicumblaadjes over de soep.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...