zaterdag 23 april 2016

Quiche met groene asperges en prosciutto



Het is weer tijd voor asperges. De witte asperges hebben we nog niet gehad, maar met de groene heb ik al wel weer wat gerechten gemaakt. Misschien vind ik deze nog wel lekkerder ook. En wat ook meespeelt: je hoeft ze niet te schillen. Makkelijk dus.
Deze quiche is snel te maken en erg lekker. De prosciutto bovenop wordt mooi krokant. Je kunt hier trouwens ook andere rauwe ham voor gebruiken.
Ik heb gekozen voor een langwerpige bakvorm, zodat je er repen van kunt snijden. Dat presenteert leuk als borrelhapje. 




Ingrediënten
3 plakjes bladerdeeg, ontdooid
10 groene asperges
1 bakje hüttenkäse (200 gram)
1 ei (L)
3-4 plakken prosciutto
versgemalen zwarte peper en zout

Bereiding
Vet een bakvorm met een afmeting van 35x10cm in met boter en leg op de bodem een stuk bakpapier.
Leg de plakken bladerdeeg in de bakvorm en laat ze iets overlappen. Druk het bladerdeeg hier goed aan.

Snijd het houtige einde van de groene asperges eraf (ongeveer 2-3cm).
Halveer ze en kook ongeveer 3 minuten in gezouten water tot ze bijna gaar zijn.
Laat goed uitlekken in een vergiet en dep droog met keukenpapier.

Meng in een kom de hüttenkäse met een losgeklopt ei en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel dit mengsel met een lepel over het bladerdeeg in de bakvorm.
Druk de asperges erin, om en om met punt en uiteinde.
Maal er wat peper over. Drapeer de plakken prosciutto (of andere rauwe ham) erover.

Bak ongeveer 25-30 minuten in een oven op 200 graden tot het bladerdeeg gaar is en de ham krokant. 
Zowel warm, lauw als koud erg lekker! 




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...