zaterdag 30 april 2016

Key lime pie (van Kermit's uit Florida)


Al eerder maakte ik een limoentaart, maar dit is de echte key lime pie!
Ik kreeg vorige week van mijn zusjes uit Florida de enige echte key lime juice van Kermit's. Kijk maar eens op Youtube, daar is ie wel te vinden.
Key limes zijn limoenen uit Florida. Ze zijn zuurder dan de limoenen die we hier kopen. 
In Florida worden Graham crackers gebruikt voor de bodem. Die schijn je wel in NL te kunnen kopen maar ik heb ze nog nooit gezien. Het lijkt erg veel op digestive koekjes, dus die heb ik gebruikt. 
Voor de vulling heb je lime juice, eidooiers en gecondenseerde melk nodig. Die blikjes zijn lang houdbaar en kun je dus altijd in huis hebben. 
De taart is makkelijker te maken dan ik dacht. De bodem hoef je niet voor te bakken.
De vulling is binnen een paar minuten klaar. En je hoeft de taart maar 15 minuten te bakken. Het is bijna een voorraadkasttaart!
Volgens m'n zusjes was deze versie minstens zo lekker als in Miami...
Nou, dan is ie goed gelukt! 




Ingrediënten
250 gram digestive koekjes
75 gram gesmolten roomboter

6 eidooiers (maat L), totaal 110 gram
2 blikjes gecondenseerde melk à 397 gram (=305ml)
120 ml key lime juice, of limoensap

200 ml verse slagroom
2 eetl suiker (naar smaak)
1 zakje klopfix
rasp van 1/2 limoen, voor garnering

Bereiding
Maal de digestive koekjes fijn in een keukenmachine. Voeg de gesmolten boter toe en meng (met de pulse knop) tot het goed gemengd is. Je kunt dit ook in een kom doen en met een lepel mengen. 

Vet een bakvorm met een diameter van 24cm in met boter en leg op de bodem een stuk bakpapier. Ik gebruik een bakvorm met een gekartelde rand en een uitneembare bodem.

Druk het kruimeldeeg in de vorm met je vingers en daarna met de achterkant van een lepel of onderkant van een kopje, zodat alles goed verdeeld is en overal even dik.
Zet de bakvorm 20 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Voor de vulling:
Doe de eidooiers en de gecondenseerde melk in de kom en meng 1 minuut met een garde of gebruik de KitchenAid. 
Voeg de key lime juice toe en meng nog ongeveer 2 minuten. Het mengsel zal door het zuur snel dikker worden.

Giet het mengsel in de bakvorm.
Bak 15 minuten in een oven op 175 graden.
De vulling is dan al stevig genoeg in het midden en zal aan de randen al iets bruiner worden.
Haal de taart uit de oven en laat ongeveer 30 minuten afkoelen op een taartrooster. Zet daarna in de koelkast en laat de taart volledig afkoelen. Dit duurt een paar uren, maar kan ook een hele nacht.

Klop de slagroom stijf met de suiker en klopfix. Schep in een spuitzak.
Spuit op de rand van de taart rondom roosjes.
Strooi de limoenrasp over het midden van de taart.


Snijd kleine puntjes van de taart, het is erg vullend, maar ook erg lekker!




1 opmerking:

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...