zondag 10 april 2016

Tagliatelle met gerookte zalm, prei en kappertjes


Dit is weer een snel pastagerecht voor door de week. Wij vonden het ontzettend lekker en ik ga het zeker vaker maken. Gerookte zalm met een romige saus en ook fris door de wijn, kappertjes en limoen. Het lijkt me ook heel geschikt voor als er mensen komen eten. Dit is makkelijk om te maken en ook wel een beetje feestelijk. Een fles chardonnay erbij en je bent klaar!

Het recept vond ik op de blog violetkookt.nl. Ik heb het iets aangepast. 
Ingrediënten, voor 2 personen
200 gram tagliatelle (nu groene)
1 eetl roomboter
1 prei, in de lengte gehalveerd, in dunne ringetjes
2 eetl kappertjes
100 ml witte wijn
1 limoen, geraspt en in dunne plakjes
100 ml crème fraîche (of iets meer)
300 gram gerookte zalm, in stukken gesneden 
1 tomaat, in blokjes (of 10 cherrytomaatjes, gehalveerd)
versgemalen zwarte peper en zout
evt. verse bieslook ter garnering

Bereiding

Was de prei en bak 2 minuten zachtjes in de roomboter in een grote koekenpan.

Voeg de kappertjes, witte wijn en limoenrasp toe en verwarm 2 minuten tot de wijn iets verdampt is. 
Voeg de crème fraîche toe en verwarm nog 1 minuut. Doe de gerookte zalmreepjes/snippers/blokjes erbij en verwarm nog heel kort. Zodra de zalm warm is, is de saus klaar. De zalm zal uit elkaar vallen als je het te lang verwarmt. 
Breng op smaak met peper en zout. Je hoeft niet veel zout toe te voegen, omdat de zalm ook al zout is. 

Kook ondertussen de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat kort uitlekken in een vergiet en houd warm in de pan. 

Verdeel de tagliatelle over 2 borden, schep de saus erop en garneer met tomatenblokjes, een plakje limoen en evt. verse bieslook ringetjes. 



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...