maandag 11 juli 2016

Mexicaanse gehaktschotel met paprika en nacho's


"Mmm, lekker yoghurt!", hoorde ik toen ik de foto wilde maken en er kwam een klein handje in beeld. 
Een kindvriendelijk gerecht dus. Al die kleuren van mais, paprika, tomaat en kidneybonen en dan ook nog nacho's, kaas en crème fraîche. Echt iets voor het weekend.
De vulling kun je ook in een tortilla wrap of taco schelp doen. Ik vind het zo wel gezellig eten. 
Lekker met een salade van komkommer, tomaten, avocado en koriander. 


Ingrediënten
250 gram rundergehakt, ongekruid
1 theel Mexicaanse kruiden
1 grote ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngesneden
2 rode (punt)paprika's
1 blik kidneybonen
1 blik mais
1 tomaat, in blokjes
versgemalen zwarte peper en zout
150 gram geraspte kaas (of naar smaak)
1/2 zak nacho chips naturel (zoveel je wilt)
4 eetl crème fraîche

Bereiding
Bak het gehakt rul en bruin in een grote koekenpan.
Voeg de kruiden, ui en knoflook toe en bak een paar minuten.

Snijd een halve (punt)paprika in ringen, snijd de rest in blokjes. Voeg de blokjes toe aan het gehakt. Bak een paar minuten.
Doe bonen en mais in een vergiet en laat uitlekken. Voeg toe aan het gehaktmengsel, samen met de tomatenblokjes.
Verwarm nog ongeveer 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.


Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal. Strooi de helft van de geraspte kaas erover. Verdeel de nacho's erover en bestrooi met de rest van de kaas.
Leg de ringen paprika rondom de nacho's.

Zet de ovenschaal 5-10 minuten in een oven van 180 graden tot de kaas gesmolten is en knapperig wordt.

Schep er 4 eetlepels crème fraîche op en serveer meteen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...