woensdag 27 juli 2016

Pappardelle met Italiaans stoofvlees


Bij stoofvlees denk ik vooral aan het najaar en de winter. 
Maar voor dít stoofvlees maakt het niet uit wat voor weer het is. Dat smaakt altijd goed. 
Ik heb de slowcooker (Crockpot) gebruikt om het vlees te stoven. Het is makkelijk en zorgt altijd voor zacht vlees. Je kunt uiteraard ook een stoofpan gebruiken. 
Wat ik meestal doe is dat ik de slowcooker de avond van te voren aanzet. Dan ruikt het 's ochtends heerlijk in de keuken en het smaakt 's avonds nog beter. 

Dit recept is genoeg voor 8 personen als je er nog apart salade en groente bij serveert. Wij aten het alleen met een groene salade en dan heb je 6 grote borden pasta met genoeg vlees. 


Een recept uit het boek 'Lange tafels' van Allerhande.

Ingrediënten voor 6-8 personen
1500 gram riblappen
2 eetl olijfolie
50 gram gerookt ontbijtspek, in stukjes
1 ui, gesnipperd
3 stengels bleekselderij, in stukjes
3 wortels, in blokjes
3 teentjes knoflook, gesnipperd
150 ml rode wijn
1 tablet runderbouillon
800 gram gepelde tomaten uit blik (2 blikken)
2 takjes rozemarijn, naaldjes fijngehakt
versgemalen zwarte peper en zout
150 gram Parmezaanse kaas, grof geraspt
750 gram pappardelle (of tagliatelle)

Bereiding
Snijd de riblappen in stukken van ongeveer 3x4cm. Bestrooi het vlees met zout en peper.
Verwarm de olie in een stoofpan en bak de blokjes vlees in gedeelten (3x) rondom bruin.
Schep ze op een bord en bak in het bakvet het ontbijtspek en de ui ongeveer 3 minuten. Voeg de bleekselderij, wortels en knoflook toe. Bak nog een paar minuten.

Doe de rode wijn, het runderbouillontablet, de tomaten en rozemarijn erbij. Breng het vocht aan de kook. Schep het vlees weer in de pan. Zet het vuur nu heel laag en laat afgedekt 3-4 uren stoven. Houd in de gaten of er genoeg vocht in de pan zit. Voeg evt. nog wat water toe als het te droog wordt. 
Of schep alles nu in de slowcooker, zet op de hoogste stand en laat 6 uren stoven. Dan heb je er geen omkijken meer naar en kun je gerust wat leuks gaan doen.

Als het vlees goed zacht is breng je de saus op smaak met peper en zout.

Kook de pappardelle in een grote pan met ruim water en wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af. Schep de pasta door het stoofvlees.
Verdeel de pasta met saus nu over alle borden. Strooi de Parmezaanse kaas erover.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...