vrijdag 8 juli 2016

Zwartebessen amandeltaart


Beter een goede buur dan een verre vriend, zeggen ze dan. 
Wij hebben heel goede verre vrienden met een prachtige moestuin, maar daar heb je niet zoveel aan als ze veel oogsten uit de tuin....
Het buurjongetje had voor ons een kom vol zwarte bessen geplukt. Wat lief! 

Wij hebben wel rode en blauwe bessen, maar geen zwarte in de tuin.
Ik ben dezelfde avond in de boeken gedoken. Wat voor lekkers kun je met zwarte bessen maken? Nou, deze taart met gemalen amandelen bijvoorbeeld. Uit het boek 'Vers uit de Tuin' van Sarah Raven. 
Er zit geen bloem in de taart. De consistentie doet denken aan luchtige amandelspijs. 
Wij vonden de combinatie van zwarte bes en amandel erg lekker. Echt een desserttaartje, maar ook lekker bij de thee. Serveer er wat extra bessen bij en smikkelen maar.



Ingrediënten
200 gram roomboter, plus wat extra
200 gram fijne kristalsuiker
3 eieren (L)
1 theel vanille extract
200 gram gemalen amandelen
200 gram zwarte bessen
beetje poedersuiker

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een springvorm met een diameter van 24cm in met boter en bekleed hem met een rond velletje bakpapier. Vet ook deze in met boter.

Klop met een mixer of in de KitchenAid de boter met de suiker en het vanille extract tot een licht en romig mengsel. Klop de eieren er een voor een door. Voeg tussendoor wat amandelen toe. Voeg pas een volgend ei toe als alles goed gemengd is.

Schep het beslag in de bakvorm en strooi de bessen erover. Duw ze iets in het beslag.
Bak de taart ongeveer 35 minuten tot hij stevig is. Lat afkoelen op een taartrooster in de bakvorm.
Zeef er vlak voor het serveren wat poedersuiker over.

1 opmerking:

  1. Bedankt voor de tip. Hier ook zwarte bessen dus deze ga ik maken, ziet er heerlijk uit!
    Mag ik niet een keertje mee naar die verre vriend, hier ook een moestuin maar dat prachtige ontbreekt er nogal aan.....

    BeantwoordenVerwijderen

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...