zaterdag 24 januari 2015

Snert met zoete aardappel


Snert vind ik heerlijk met dit weer, maar ik hou niet van die vette, grove stukken varkensvlees erin. Spekreepjes of rookworst dan weer wel. Snert zonder worst kan natuurlijk niet.

In het boek van Rens Kroes stond een snertrecept. Daar komt het idee van de zoete aardappel vandaan. Het geeft net als de wortel wat zoets aan de soep. Lekker en gezond zo'n pan vol soep. En het past goed bij dit winterse weer.


Ingrediënten, voor 4 personen
500 gram groene spliterwten
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 knolselderij, geschild en in blokjes
1 grote winterpeen, geschild en in blokjes
1 prei, in halve ringen
1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes
2,5 liter groentebouillon (of runder-)
1 runderrookworst
evt. nog verse peterselie of selderijgroen

Bereiding
Doe de erwten, ui, knoflook, knolselderij, wortel en prei  in een grote soeppan.
Voeg 2,5 liter bouillon toe en breng aan de kook. Verwijder het schuim met een lepel.
Laat ongeveer 45 minuten zacht koken.

Voeg de zoete aardappel toe en laat nog minimaal 30 minuten zacht koken tot de erwten helemaal zacht zijn.
Als je een rookworst wilt toevoegen, kun je deze de laatste 15 minuten in plakjes toevoegen.
Breng op smaak met peper en zout. Je kunt nog peterselie of selderijgroen toevoegen.
Zoals iedereen weet: de dag erna is het nog lekkerder.

1 opmerking:

  1. Wat ziet dat er heerlijk uit, zo mooi grof!
    Denk dat ik hier wel punten mee ga scoren ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...