zaterdag 17 januari 2015

Wintersalade met peer, granaatappelpitten, blauwschimmelkaas en walnoten


Een lichte maaltijd vandaag.
In 'Het Farmhouse Cookbook' stond een herfstsalade die me aansprak door de blauwe kaas en de mooie rode kleur van granaatappelpitjes en roodlof. Nu kon ik vandaag geen roodlof vinden, maar voor de smaak maakt dat niet zoveel uit. De witlof maakt het iets bitter, de peer zoet en sappig, knapperige walnoten, hartige kaas, een pittige mosterddressing die ook zoet is door de honing en dan nog de heerlijke granaatappelpitjes.

Het recept heb ik iets aangepast. De walnoten heb ik niet gekarameliseerd, maar alleen geroosterd. Je kunt in plaats van peer ook appel gebruiken, variëren met de noten en gedroogde cranberry's gebruiken in plaats van de granaatappelpitten.

Wat een lekkere salade zeg!



Ingrediënten, voor 2 personen
30 gram walnoten
1 peer
1 eetl citroensap
75 gram veldsla
1 kleine witlof, blaadjes losgehaald
pitjes van 1/3 granaatappel
70 gram blauwe kaas, in stukjes

Dressing
1 1/2 eetl rode wijn azijn
1 theel grove mosterd
1 theel honing
1 eetl walnotenolie
2 eetl olijfolie
peper en zout

Bereiding
Rooster de walnoten op een bakplaat in de oven op 160 graden tot ze knapperig en iets bruiner zijn. Dat duur ongeveer 6-8 minuten. Haal de bakplaat uit de oven en laat de walnoten afkoelen.

Halveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes. Sprenkel het citroensap over de peer om verkleuring te voorkomen.

Verdeel de verdsla over twee borden. Leg de witlofblaadjes ertussen. Leg de peer en kaas tussen de blaadjes. Strooi de walnoten en granaatappelpitjes erover en sprenkel de dressing erover.



1 opmerking:

  1. Oh ja dat boek hebben we ook nog..... zal hem ook weer eens pakken.
    Helemaal iets voor mij, ziet er heeeeerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...